1.16 Koronavírus v potravinárskej prevádzke
JUDr. Marek Šmid, Advokátska kancelária Grand Oak Legal
V dnešnej aktualite by sme radi dali do pozornosti Všeobecné zásady vydané Úradom verejného zdravotníctva SR (ďalej len „ÚVZSR”) v rámci Krízového plánu pre potravinárske prevádzky. Tieto zásady nariaďujú konkrétny postup v prípade výskytu ochorenia COVID – 19 u zamestnanca v potravinárskej prevádzke. Osoba poverená vedením krízového tímu prevádzky má povinnosť najmä:
- okamžite kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva a všeobecného lekára postihnutého zamestnanca,
- okamžite vyradiť takéhoto zamestnanca z práce a zároveň zabezpečiť jeho bezpečný transport do domácej karantény takým spôsobom, aby sa zamedzil kontakt s ostatnými zamestnancami (RZP: 112),
- identifikovať všetkých zamestnancov, ktorí boli s nakazeným v kontakte,
- bezodkladne…