2019.05.9.1 Zásady bezpečnej práce v kuchyni
Mgr. Jozef Rajzinger PhD.
Zamestnávateľ je v rozsahu svojej pôsobnosti povinný sústavne zaisťovať bezpečnosť a ochranu zdravia zamestnancov pri práci a na ten účel vykonávať potrebné opatrenia, vrátane zabezpečovania prevencie, potrebných prostriedkov a vhodného systému na riadenie ochrany práce. Zamestnávateľ je povinný zlepšovať úroveň ochrany práce vo všetkých činnostiach a prispôsobovať úroveň ochrany práce meniacim sa skutočnostiam – § 147 ods. 1) zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v z.n.p.
Správne riadenie práce v kuchyni, jej vybavenie, kvalita odborného a pomocného personálu, ako aj ich vzájomná spolupráca sú najdôležitejšími a nevyhnutnými atribútmi podmienok spoľahlivej bezpečnej a hospodárnej prevádzky. Pravidlá zodpovednosti obsluhy a prevádzky kuchyne sú zhrnuté v prevádzkovom poriadku vypracovanom pre dané zariadenie a jednotlivé…